PRIVACY STATEMENT CLUB TOTO

OVER ONS
Wij zijn TOTO Online (verder: TOTO). De Nederlandse legale aanbieder van online (live) sportweddenschappen en online (live) casinospellen. Als supporter kun jij deel uitmaken van Club TOTO. Wanneer jij deel uitmaakt van Club TOTO, kun je meedoen met leuke Club TOTO acties met exclusieve prijzen. In dit Privacy Statement zetten wij voor jou op een rij hoe TOTO omgaat met de persoonsgegevens die worden verzameld voor Club TOTO.

Dit Privacy Statement is niet van toepassing op het online meespelen met TOTO Sport ((live) sportweddenschappen) en TOTO Casino ((live) casinospellen). Meer informatie hierover vind je terug op toto.nl/privacy.

Wat zijn persoonsgegevens?
Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot jou als persoon. Denk aan je naam, telefoonnummer, adres of e-mailadres. Maar ook gegevens zoals je IP-adres of je voorkeuren zijn persoonsgegevens.

Welke persoonsgegevens hebben wij van jou?
Er zijn verschillende manieren waarop wij persoonsgegevens kunnen ontvangen:

Je hebt de Club TOTO website bezocht
Wanneer je de Club TOTO website bezoekt, dan slaan wij gegevens van je. Denk hierbij aan cookievoorkeuren, jouw gebruik van onze website, je IP-adres en apparaat-instellingen. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat de website optimaal functioneert en aan de hand van deze gegevens ook onze acties, aanbiedingen en website aanpassen.

Wij plaatsen ook cookies op jouw apparaat. Lees hierover meer in ons Cookiestatement.

Je hebt deelgenomen aan de Club TOTO actie
Als je deelneemt aan een Club TOTO actie, dan verzamelen we ten minste je naam, geboortedatum, postcode en huisnummer, e-mailadres en telefoonnummer. Op basis van deze gegevens controleren wij of je voldoet aan de voorwaarden voor deelname aan de actie. Verder stellen we je de vraag of je al meespeelt met TOTO en vragen we je toestemming voor het toesturen van e-mailberichten met het laatste nieuws, acties, aanbiedingen en andere informatie van TOTO Online.

Je hebt toestemming gegeven voor het ontvangen van relevante aanbiedingen van TOTO per e-mail
Voor het toesturen van e-mailberichten met het laatste nieuws, acties, aanbiedingen en andere informatie van TOTO Sport en TOTO Casino hebben wij jouw toestemming nodig. In het geval jij hier toestemming voor geeft, bewaren wij deze toestemming. Ook houden wij een overzicht bij van de marketing berichten die wij naar jou toesturen.

Waarvoor gebruiken we persoonsgegevens?
We zullen jouw persoonsgegevens die wij hebben verzameld voor Club TOTO niet gebruiken voor andere doeleinden dan:
• Jouw deelname mogelijk maken aan actie(s) van Club TOTO en informeren over verloop;
• Inzichtelijk krijgen van analytische gegevens over het gebruik van onze Club TOTO website om de Club TOTO acties en de webpagina te kunnen optimaliseren;
• Met jouw toestemming het vormen van een profiel waardoor TOTO jou gepersonaliseerde aanbiedingen kan tonen of per e-mail kan toesturen;
• Met jouw toestemming jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws, acties, aanbiedingen en andere informatie van TOTO Sport en TOTO Casino door middel van e-mailberichten;

Waar slaan we jouw gegevens op?
Je persoonsgegevens kunnen door ons en onze dienstverleners worden verwerkt in landen buiten de Europese Economische Ruimte. De wetgeving voor gegevensbescherming en overige relevante wetgeving in dergelijke landen is niet altijd gelijk aan de wetgeving in Nederland. Daarom neemt TOTO gepaste (contractuele) maatregelen zodat je persoonsgegevens net zo goed beveiligd en beschermd zijn als we de persoonsgegevens zelf in Nederland hadden verwerkt. We vertrouwen op adequaatheidsbesluiten van de Europese Commissie of gebruiken contracten met modelcontractbepalingen die zijn gepubliceerd door de Europese Commissie.

Hoe beveiligen we jouw persoonsgegevens?
Goede beveiliging is één van de privacy beloften van TOTO. Om dit te borgen heeft TOTO verschillende passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen genomen om je persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of onrechtmatig gebruik. Zo beveiligen wij onze systemen en applicaties volgens de geldende standaarden voor informatiebeveiliging. Wij hebben een certificering volgens ISO 27001 en WLA voor informatiebeveiliging.

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?
TOTO bewaart je Club TOTO gegevens niet langer dan noodzakelijk. Dit betekent dat we jouw gegevens tot 12 maanden na bezoek aan Club TOTO website of deelname aan Club TOTO actie verwijderen uit onze systemen.

Met wie delen we persoonsgegevens?
Voor het aanbieden van een gebruiksvriendelijke website maakt TOTO gebruik van een dienstverlener. Zij ondersteunen ook de functionaliteiten van de Club TOTO website en hebben hierdoor toegang hebben tot jouw gegevens. Om er voor te zorgen dat zij op een adequate wijze omgaan met jouw persoonsgegevens en niet langer bewaren dan noodzakelijk, heeft TOTO hierover afspraken gemaakt en die opgenomen in zogenoemde verwerkersovereenkomst.

In het geval je toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van nieuws en updates van jouw favoriete club, dan delen wij informatie over jouw toestemming, jouw naam en contactgegevens. Voor meer informatie over hoe jouw favoriete club omgaat met jouw persoonsgegevens, raden we je aan om hun Privacy Statement te raadplegen.

Jouw rechten
Jij hebt de controle over je persoonsgegevens. Hierdoor beschik je over verschillende mogelijkheden en rechten ten opzicht van de persoonsgegevens die TOTO verwerkt voor Club TOTO:
• Recht op inzage
Als je wilt weten welke persoonsgegevens we van jou hebben
• Recht op rectificatie
We passen graag alle gegevens aan die niet meer kloppen
• Recht op gegevenswissing/ vergetelheid
• In sommige gevallen kan je ons vragen om jouw gegevens te verwijderen
• Recht op bezwaar
In sommige gevallen mag je bezwaar maken tegen het gebruik van jouw gegevens. Je kunt hier bijvoorbeeld gebruik van maken door op de ‘afmelden’-knop te klikken onderaan onze e-mailberichten.
• Recht op beperking van de verwerking
In sommige gevallen mag je ons vragen om het verwerken van jouw gegevens te beperken
• Recht op overdraagbaarheid van gegevens
Op jouw verzoek kunnen we jouw gegevens doorgeven aan een andere partij of jou een kopie van jouw gegevens geven
Op de persoonsgegevens die worden verzameld voor Club TOTO passen wij geen geautomatiseerde besluitvorming toe.

Klachten
Bij klachten, over bijvoorbeeld de manier waarop we je persoonsgegevens gebruiken of hoe wij op je privacy gerelateerde vragen reageren, kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Vragen?
Heb je na het lezen van dit Privacy Statement nog vragen over het gebruik van jouw persoonsgegevens voor Club TOTO? Neem dan contact op met onze Functionaris voor Gegevensbescherming. Je kan haar bereiken via het e-mailadres clubtoto@toto.nl.

Dit Privacy Statement is op 26 oktober 2021 voor het laatst gewijzigd.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+